Historie

2011

VCA Averbode 2011

VCA Averbode 2011 herrijst uit de as van topklasser VC Everbeur.

Er werd gestart met één damesploeg en enkele jeugdploegen.

2015

Opstart herenploeg

De oprichting van een herenploeg werd onmiddellijk bekroond met het kampioenschap in 3de provinciale en de Beker van Vlaams-Brabant.

2018

Golazo naamsponsor

In de competitie van Volley Vlaanderen spelen we onder de naam
GOLAZO AVERBODE.

Momenteel hebben we 2 heren- en 2 damesploegen in competitie. Daarnaast zijn er nog 7 jeugdploegen, zowel jongens als meisjes van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten, de U9, is er nog onze volleybalschool.

In totaal telt de club vandaag bijna 200 spelers.

2019

VC Everbeur

Acht jaar na de heroprichting veranderd de club de naam terug naar VC Everbeur.
Al deze tijd is de club blijven groeien in zowel kwantiteit als kwaliteit.

2020

VC Everbeur & VC Laakdal

De club uit Averbode en de buren uit Laakdal bleken complementaire partners te zijn. Beide clubs hebben hun stamnummer behouden, maar de competitieploegen spelen onder de naam van Everbeur, terwijl de recreatieve ploegen als VC Laakdal spelen. De clubs vormen wel één gezamelijk bestuur.

2023

De hel op de hei

VC Everbeur wil verder blijven groeien met zijn jeugdopleiding. Een doelstelling die mede ondersteund wordt door onze peter, Hendrik Tuerlinckx.

Het is onze missie om zoveel mogelijk jeugdig talent te vormen en iedereen de kans te geven om met volleybal kennis te maken. Naast de wekelijkse trainingen bieden we ook interne stages en clinics aan.

Volleybal leeft altijd in Averbode en het dorp zal er steeds onlosmakelijk mee verbonden zijn. Daarom wil VC Everbeur opnieuw die warme ambitieuze familieclub worden, met een nauwe band tussen spelers en supporters en waar elke thuiswedstrijd een feest is. Welkom in “de Hel op de Hei”!

2024

Nieuw logo

De kenmerken van de club zijn nu echt verwerkt in het logo.

WE ARE EVERBEUR !